onsdag 20 november 2013

international week - pictures

Hej :)

Här är allt bra, kom precis hem från min kvällsföreläsning. Imorse hade vi lite snö men det har redan smultit bort. Har en känsla att riktiga vintern här först börjar i januari men det återstår att se. Nästa tisdag åker jag med Jasmine och Gabriella till Boston för att fira Thanksgiving. Vi har ledigt resten av veckan då så det blir ett lite längre lov vilket är skönt. När vi kommer hem 1.12 är det bara ungefär en vecka kvar med föreläsningar och sen börjar final exams. 16.12 åker jag ner till Orlando och firar jul och till nyår kommer jag hem! ♥ 40 dagar så är jag hemma påriktigt. Saknar så alla nära o kära så det ska bli så härligt att komma hem. Lite sol före det skulle inte skada, senast jag kollade hade Florida 27 grader varmt så det sku vara mer än enough. Keeping my fingers crossed.

Här är bilder från International week förra veckan då vi hade allt från flagg-ceremonier till internationell middag till rotary dag med sightseeing. Roligt program hade vi!

 Från International Dinner på fredag med inbjudna gäster från andra universitet. Det var ganska oklara instruktioner över hur formal dresscoden var så det var lite funderande före man drog på sig klackarna. Men som en av mina favoriter Rachel Zoe uttryckt sig: 
"In my mind, being overdressed is not a bad thing at all. What's the worst-case scenario? That you are the best-dressed person in the room?".
 Som tur kan man alltid skylla på att man är en "konstig utbyteselev" om man lyckas göra någonting out of the ordinary, haha.


Från vänster: Dan, vår internationella kordinator som var den första från universitetet vi mötte och som tar hand om oss ochfixar alla våra aktiviteter, Dana från Libanon, Gabriella, Marcin från Polen och Jasmine


Lunchpaus

En gammal fin biograf som två gånger i året visar stum filmer och annars andra filmer. Vi blev alla så imponerade av teatern så Dan fixade att vi i februari ska gå och se Hitchcoks The Birds film! Popcornen gjorde dom med att manuellt lägga smöret och kryddorna och kornen sådär en kopp åt gången i maskinen som sedan började poppa mega popcorn :)


Orginella stolar från 20-talet





Musiken till filmerna kommer från pianot, allt från dörrklocka-ljud till åskväder

Vi besökte en sjö och kastade stenar i vattnet :) som att vara hemma!


Till sist besökte vi en fästning som egentligen inte var gammal utan en ny konstruktion över hur det såg ut förut. Det enda kvar från den originella fästningen var en bit av en tegel hög som mer såg ut som en liten korv grill man har på sommarstugan men nåja, arkeologerna har bevisat att det är bitar av gamla fästningen så.. ;)

Marcin var fotomodell :)


Jasmine lär flickorna att säga "Moi moi", ett uttryck dom blev alldeles förtjusta i :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar